jueves, 23 de enero de 2014

Una passejada en Montesa per l’Àfrica de 1962


Els expedicionaris, el 1962 (foto extreta de la web de Bausan films)

El gener de 1962, cinc intrèpids joves començaven una singular aventura: travessar Àfrica de sud a nord, posant a prova tres prototips inèdits de la marca Montesa. Tei Elizalde , Manolo Maristany, Rafa Marsans, Oriol Regàs i Enrique Vernis formaven l’expedició batejada com Operación Impala, que va fer-se tan popular que va acabar per donar nom a la moto que, després de tan dura prova, es convertí en la màquina més popular i reeixida de la fàbrica d’Esplugues: la Montesa Impala.

 Una moto que, després d’uns primers passos singulars i mediàtics, es convertí en l’estendard de Montesa, i el motor de la qual es convertí en la base de la producció futura. Popular i exitosa en el terreny esportiu, les diferents versions de la Impala satisferen tots els usuaris. La reedició del model, el 1982, així com la longevitat derivada d’una robustesa mecànica a tota prova, han mantingut la Impala (molts anys després d’acabada la producció el 1989) en habitual de l’asfalt català, per on llueix una elegant estampa a les mans dels seus orgullosos propietaris.

La Montesa Impala 2, la reedició de 1982




El robust i fiable  motor monobloc de la Impala.
Tot això, i moltíssim més, ho recull en Manuel Garriga en el documental Operació Impala, estrenat el 2012 i que dissabte vinent ens presentarà ell mateix, acompanyat de diverses de les impales protagonistes de la pel·lícula. Una sessió d’història i d’actualitat, de tècnica, de geografia i d’aventura, d’esport... en definitiva, de motociclisme en tots els vessants.



Imatge del rodatge del documental (foto extreta de la web de Bausan films)
 Com sempre, a les 6 de la tarda al CC el Sortidor, Pl. del Sortidor, 12. Poble sec.

No hay comentarios:

Publicar un comentario